lauantai 31. elokuuta 2013

Classes began!

Tähän viikkoon on mahtunut paljon! Viime sunnuntaina meillä oli GO DAY, johon kuului erilaisia kilpailuja ja pelejä joukkueen kanssa, pöytätennistä, biljardia sekä show, jossa yritettiin hauskalla tavalla hypnotisoida ryhmä ihmisiä. Illan ohjelma tuntui niin amerikkalaiselta, sillä yliopistorakennuksella oli oma dj, popcornia ja cookieseja, naamiaisvaatteita jotta voi ottaa kaverin kanssa hauskan kuvan sekä areenassa mekaaninen härkä, jonka päällä piti yrittää pysyä sen liikkuessa.

Maanantaina alkoivat luennot. Valisin seuraavat kurssit, sillä niitä suositeltiin kasvatustieteen vaihtariopiskelijalle:
  • Educational Psychology and Measurements
  • Integrating Technology into Education
  • Ethics and Policy Issues in Education
  • Developmental Psychology
Eli pääsen tutustumaan amerikkalaiseen koulujärjestelmään, kasvatukseen ja kehitykseen yleisesti sekä amerikkalaisesta näkökulmasta, soveltamaan teknologiaa kasvatukseen, suunnittelemaan oman oppitunnin sekä mahdollisesti myös havainnoimaan paikallisen alakoulun opetusta. Aika pitkälti luokanopettaja painotteisia kursseja, mutta varmasti hyödyllisiä myös yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijalle. Oon miettinyt, että tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kouluttajana/opettajana sekä rekrytoijana jossain tärkeässä yrityksessä. Sen lisäksi minua kiinnostaa ammatinvalinta ja työpsykologia. Ja tottakai olisi upeaa päästä työskentelemään kansainvälisesti!

Ensimmäisillä luennoilla oli kiva kuulla, kuinka professorit arvostivat Suomea! Suomen oppilaat ovat menestyneet kansainvälisissä tutkimuksissa erinomaisesti, joten monet haluavat tietää, mikä on syynä menestykseen. Myös suomalaista teknologiaa kehuttiin. Varsinaisten kurssien lisäksi osallistun juoksukurssille, josta saa täällä opintopisteitä. Juoksijaporukan kanssa kokoonnumme maanatai, keskiviikko ja perjantai aamuisin klo 8.10. Meillä tulee olemaan pari testijuoksua, vetoja ja erilaisia tekniikkajuttuja. Ryhmässä on eritasoisia juoksijoita, mutta yleisesti taso on aika hyvä. Mikäpä olisikaan siis parempi startti päivälle kuin aamutreenit täällä kauniissa Missoulan maisemissa! :)

Huomaan, että mun kielitaito on kehittinyt paljon parin viikon aikana! Ennen kaikkea oon oppinut, että jos ei jotain ymmärrä niin aina kannattaa kysyä ja myös itse yrittää selittää paremmin. Luennoilla osa professoreista puhuu aika nopeasti, joten siihen kestää hetki tottua. On myös vaikea kuunnella, tehdä muistiinpanoja sekä olla aktiivinen tunnilla samaan aikaan.


Kasvatustieteiden rakennus



Shakespeare in the Parks. Yhtenä iltana kampuksella oli näytelmä, toisena katsottiin Superman elokuva.

Mun parhaita ystäviä, joiden kanssa oltiin eilen 25 minuutin ohjatussa vatsalihastreenissä sekä zumbassa. Tää kuva on Shakespeare in the Parks tapahtumasta.

Nimilappuun piti kirjoittaa oma nimi sekä piirtää jotain mistä opettaja muistaa sinut ;)
 
 
Nyt lähdetään perjantai illan kunniaks pelaamaan sulkapalloa! Tää on niin ihanan monipuolinen liikuntakaupunki ja -yliopisto! Huomenna mennään katsomaan, kun oma yliopisto pelaa amerikkalaista fudista. Se on täällä tosi iso juttu, ja fanituotteita, jotka liittyy niin University of Montanaan kuin urheilujoukkueisiinkin, voi ostaa melkein joka kaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti