tiistai 3. syyskuuta 2013

What a wonderful weekend!


Pienen väsymyksen tunnen joka paikassa, mutta takana on aivan mahtava viikonloppu! :) Lauantaina kävin aamupäivästä tanssitunnilla ja uimassa. Uima-altaalla juttelin yhden amerikkalaisen uimarin kanssa ja hän kehui mun englantia. Siitä tuli niin hyvä fiilis koko päiväksi! Iltapäivällä tapasin yliopiston triathlon joukkueen, jonka kanssa suunniteltiin ensi viikonlopun kisareissua. Best in the West triathlon-kisat ovat toisessa osavaltiossa, Oregonissa, ja niihin osallistuu opiskelijoita monista muista osavaltioista. Päätin, että lähden mukaan, sillä kisat ovat ehkä ainoat koko syksyn aikana. Kisoista kerron lisää muutaman päivän päästä!

Lauantai iltana oltiin katsomassa amerikkalaista jalkapallo-ottelua, jossa meidän yliopisto pelasi Appalachian State Universityn (North Carolina) joukkuetta vastaan. Ottelu oli upea kokemus! Koko stadion oli täynnä faneja, joilla kaikilla oli päällä oman yliopiston värejä ja muuta fanitavaraa. Katsojia oli yli 26 000, mikä on kolmasosa koko kaupungin asukkaista. Monikymmenhenkinen orkesteri soitti sekä tanssijat ja cheerleading porukka tekivät esityksiä. Peli päättyi University of Montanan voittoon. En ole aikaisemmin seurannut jenkkifudista, mutta pelin edestessä säännöistä alkoi ymmärtää enemmän ja enemmän. Peliaika oli 4x15 minuuttia, mutta kokonaisuudessaan kesti yli kolme tuntia.



Nähtiin myös laskuvarjo- sekä ilotulitus show.




Täällä oli tänään Labor Day eli työväenjuhla, joka ei näkynyt mitenkään muuten, paitsi vapaapäivänä koulusta. Juttelin yhden mun juoksukurssilla olevan amerikkalaisen kanssa ja kerroin Suomen vappuperinteistä. Hän sanoi, että täällä ei ole mitään perinteitä eikä opiskelijat juhlista päivää ollenkaan. Tänään ja eilen osallistuin yliopiston vaihtareille järjestämiin vaellusretkiin. Eilen käveltiin itään päin läheisen vuoren päälle, josta näimme koko Missoulan. Retkellä meille esiteltiin muutamia tyypillisiä kasveja ja eläimiä, joita ei tosin paljon näkynyt. Tänään ajettiin ensin autolla länteen kapeita metsäteitä ja valloitettiin Cha-pa-qn 2400 metriä korkea vuori. Molemmat retket olivat hienoja upeine vuorimaisemineen. Ylhäältä saa paremman käsityksen koko kaupungista ja osavaltiosta. Matkalla myös huomasi, kuinka karua ja kuivaa Montanan vuorilla on.




Lähimmän vuoren valloitus


Cha-pa-qn vuoren päällä

Terveiset Suomeen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti