keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Salt Lake City

Viime viikko oli kiireinen, kun oli tentti ja kolmen projektin deadlinet. Tentti meni hyvin ja uskon, että palautettavat tehtävät myös. Ensimmäistä kertaa piti kirjoittaa toistakymmentä sivua englanniksi, mutta yllättävän nopeasti siihen tottui. Viikonlopuksi pääsin tapaamaan kahta lukiokaveria Salt Lake Cityyn, joka on Utahin pääkaupunki. Menin kaupunkiin lentäen, mikä oli kätevää pelkkien käsimatkatavaroiden ja ennakkoon tehdyn check-in kanssa. Lentokin oli vain 90 minuuttia.

Salt Lake Citystä mieleen jäivät erityisesti kilpaurheilijat ja mormonit. Kaupunki ja yliopisto (University of Utah) ovat huomattavasti isompia kuin Missoula ja University of Montana. Huippu-urheilijoille kaikki oli ilmaista ja puitteet kunnossa: isot stadionit ja hallit, joukkueen pukuhuoneet, palautumishuoneet sekä fysioterapeutti ja hieroja aina paikalla. Mormoneja Utahin väestöstä on noin 50 % ja heillä on valtavan kokoinen temppeli Salt Lake Cityn keskustassa.

Viikonlopun aikana nähtiin keskustan aluetta, Mormoni temppeli ja osavaltion hallintorakennus, Utah State Capitol. Käytiin katsomassa toisen kaverin uintikisoja, luistelemassa sisähallissa sekä vaeltamassa läheisillä vuorilla. Vuoria oli paljon Salt Lake Cityssäkin, mutta luonto oli vieläkin kuivempaa kuin Montanassa. Salt Lake Cityssä oli talviolympialaiset vuonna 2002, joten sunnuntaina mentiin olympiapuistoon ja läheiseen kaupunkiin, Park Cityyn, joka isännöi olympialaisten hiihto- ja lumilautailukilpailut. Olympiamuseosta bongattiin suomalaisen urheilijan taulu. Kuka yhdistetyn hiihtäjä voittikaan kolme kultaa Salt Lake Cityssä? ;)

Mulla oli maanantai lomaa Veteraanien päivän takia, joten vietin Salt Lake Cityssä vielä eilisen päivän. Maanantaina ehdittiin tutustua kampusalueeseen, joka vaikutti suurelta. Missoulassa pääsee niin kätevästi kävellen ja pyörällä liikkumaan kampusalueella ja muuallakin, mutta Salt Lake Cityssä kuljettiin traxilla (ratikka) paikasta toiseen.

Utah State Capitol

Mormonitemppeli

 
Keskustan korkeita rakennuksia


Amerikkalaisella lounaalla Park Cityssä

Kolme märskyä kelkassa


Vaellus Utahin vuorilla

Salt Lake Cityn auringonlasku
 
State Capitol toiselta puolelta rakennusta ja päivän valossa

2 kommenttia:

  1. Kiitos vierailusta!! :) Kiva kirjoitus ja hyvät kuvat, tsemppiä loppulukukaudelle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos sulle!! :) Kiitti, ja samoin paljon tsemppiä treeneihin ja opiskeluun!

    VastaaPoista