keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kuumat lähteet, vesiputoukset ja karhu - Tämä on Yellowstone!

Vietin reilu viikko sitten viikonlopun Yellowstonen kansallispuistossa neljän muun vaihtarin (Suomi, Sveitsi, Tanska, Japani) kanssa. Suunniteltiin retkeä jo kuukausi aikaisemmin, mutta silloin kansallispuisto oli suljettu valtion velkakriisin takia. Lokakuun loppu osoittautui hyväksi ajankohdaksi retkellemme, sillä turisteja ei ollut liikaa ja aurinkoiset säät suosivat meitä.

Suurin osa Yellowstonesta on Montanan naapuriosavaltion Wyomingin puolella. Yellowstone on maailman ensimmäinen kansallispuisto, joka on pinta-alaltaan lähes 9000 neliökilometriä. Se sijaitsee tuliperäisellä alueella, mikä tekee siitä erityisen mielenkiintoisen. Vulkaaninen alue on nimeltään Yellowstonen kaldera eli supertulivuori, joka on mitoiltaan 55x72 kilometriä. Suurin osa kansallispuiston pinta-alasta on metsää ja vuoristoa, mutta siellä täällä näkee upeita kuumia lähteitä, geysirejä, vesiputouksia sekä muita vastaavia luonnonmuodostelmia. Puistossa on myös suuri canyoni nimeltään Yellowstonen Grand Canyon.

Suurimmat "nähtävyydet" olivat noin kahdenkymmenen kilometrin päässä toisistaan, joten ajoimme paikasta toiseen. Välillä vietettiin pitkiäkin aikoja nähtävyyksien äärellä ja tehtiin myös yksi vaellus Yellowstone järven lähellä.

Meitä oltiin varoiteltu karhuista sekä annettu ohjeet, miten toimia jos näkee karhun. Meillä oli mukana bear sprayta, jota suihkuttaa karhun silmiin, jos se hyökkää kimppuumme. Varoitukset eivät olleet turhia, sillä näimme yhden karhun! Onneksi turvallisen etäisyyden päästä ja yhdessä muiden turistien kanssa :) Tämä karhu oli Grizzly Bear, joka on täällä olevista karhulajeista suurin. Grizzly Bear on myös yliopistomme maskotti. Lisäksi nähtiin biisoneita, kauriita ja lintuja.

Ensimmäinen yö nukuttiin hostellissa ja toinen yö teltassa yli 2000 metrin korkeudessa telttailualueella. Tämä osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, sillä yksi yö teltassa oli tarpeeksi. Lämpötila oli yöllä pakkasen puolella, joten meidän kesätelttamme oli hiukan viileä. Telttailu oli kuitenkin hieno kokemus: Taivas oli tähtien peittämä sekä nuotion äärellä jutellessamme opimme paljon toisista maista ja kulttuureista.

Kuvia otin tosi paljon. Tässä niistä muutama! Ei voi muuta sanoa kuin että luonto on ihmeellinen! ;)


Mammoth Hot Springs



Kuvassa karhu

Biisonit
 
Yellowstone Grand Canyon




 




Old Faithful Geysir, joka purkautuu vesisuihkuna noin 90 minuutin välein

 




 

3 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia kuvia petra!! Meillä oli just pikkujoulutuparit, sun täytyy tulla kylää ku palaat :) t:roosa

    VastaaPoista
  2. :) Joo tuun! Onnea uuteen kotiin!! ;)

    VastaaPoista
  3. KUIN SIISTII, pakko päästä tonne itekki joskus!! Hei muuten tuli mieleen että ajatko sä autoa jenkeissä vai menittekö jonkun muun kyydillä? Et pitääks olla joku erityinen ajokortti ja ootko hommannu sen?

    VastaaPoista