lauantai 26. lokakuuta 2013

Viikonlopun viettoon

Vihdoin on hetki aikaa kirjoittaa, mitä vaihtarielämääni on muutaman viikon sisään mahtunut. Hauskaa on ollut, mutta kiireistä ennen kaikkea opintojen, ohjelman ja matkasuunnitelmien takia. Viimeiset tentit tuntuivat menevän ihan hyvin. Toinen koe koostui monivalinnoista, toinen oli netissä tehtävä 12 kysymyksen mittainen esseekoe. Kurssit ovat edelleen tuntuneet mielenkiintoisilta, mutta aikaa vieviltä. Viime viikkoina aiheina ovat olleet muun muassa ihmisen muisti ja ongelman ratkaisu, opettajan etiikka (mitä tehdä erilaisissa ongelmatilanteissa) sekä lapsen kehitys 2-6 vuoden ikäisenä. Teknologia-kurssilla ollaan harjoiteltu äänittämistä. Tiettyjen tietokonesovellusten avulla voi tehdä esim. haastatteluja ja oman bändin. Ensi viikolla siirrytään valokuvaukseen ja kuvan muokkaukseen, joten tulen varmasti oppimaan jotain uutta omasta kamerastanikin.

Bitterroot river
 
Arthur Avenue, kampuksen vieressä
 
Halloween on näkynyt täällä koko lokakuun. Monet ihmiset ovat laittaneet pihoilleen mitä kummallisimpia (ja pelottavia) halloween koristeita. Perinteisten kaiverrettujen kurpitsojen lisäksi on etupihoilla näkynyt kummituksia, hämähäkinseittejä sekä hautausmaita! Ruokakauppojen pihoilla on isot lavat kurpitsoja, ja kurpitsaa käytetäänkin täällä paljon leivonnassa ym. Oon maistanut kurpitsan makuista jäätelöä sekä kahvia. Viime sunnuntaina pääsin kokeilemaan kurpitsan kaivertamista kämppikseni kanssa. Se oli hauskaa ja ihan kuin olisi tehnyt taidetta. Halloween teemaan kuului myös yliopiston järjestämä Missoula Maze eli labyrintti. Täydenkuun valossa ja pienissä ryhmissä astuttiin sisään isoon labyrinttiin, ja onneksi myös löydettiin tiemme takaisin.

 


Missoula Maze
 
 
Matkasuunnitelmien osalta on varmaa, että menen muutaman viikon päästä Salt Lake Cityyn (Utah) viikonlopuksi parin lukiokaverin luokse. Kiva viettää viikonloppu hiukan suuremmassa kaupungissa. Suomea puhun täällä harvoin, sillä Missoulassa on vain kaksi muuta suomalaista vaihtaria ja kiinalainen tyttö Helsingin yliopistosta. Thanksgiving loman ajaksi ollaan suunniteltu matkaa Grand Canyoniin (ja läheisiin kansallispuistoihin/Las Vegasiin). Tänään suunnataan Yellowstonen kansallispuistoon yhdessä neljän muun vaihtarin kanssa. Kun Suomesta on tänne asti tullut, niin matkustaminen kannattaa.

Kauniit puut ja syysilmat
 
Viime viikolla huomasin, kuinka koko päivän englannin puhumisen jälkeen ei olekaan helppoa vaihtaa hetkeksi suomenkieleen. Jotkut sanat tulee ensimmäisenä mieleen englanniksi. Aamuisin suomi toimii, mutta iltaisin joudun keskittymään enemmän, jotta puhun kunnon suomea. Erikoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti