tiistai 10. syyskuuta 2013

Olympiamatkan triathlon, USA road trip ja camping

Vietin viikonlopun yliopiston triathlon joukkueen kanssa Oregonissa. Lähdettiin perjantai iltapäivällä ja ajettiin koko loppuilta Idahon ja Washingtonin osavaltioiden maisemia ihaillen. Yövyttiin Washingtonissa, josta seuraavana aamuna jatkettiin matkaa kohti kisapaikkaa, Sweet Home nimistä pientä maaseutukaupunkia Oregonissa. Meidän yliopistosta kisaan lähti mukaan yhdeksän triathlonistia. Matkustettiin kahdella autolla. Ajoaikaa meni yhteen suuntaan yli 10 tuntia.

Matkalla pysähdyttiin katsomaan Multnomah vesiputousta, joka oli korkea ja upea! Vesiputouksen lähellä puut olivat sammaloituneet ja luonto oli kaunis. Oltiin vesiputouksella ajoissa aamulla, joten turisteja ei ollut ehtinyt vielä saapua montaa paikalle.



Triathlon kisa oli sunnuntaina, joten meillä oli lauantai aikaa tutustua kisapaikkaan sekä kisareitteihin. Mentiin yhdessä joukkueen kanssa uimaan ja pyöräilemään. Harjoiteltiin myös vaihtoja lajista toiseen ja vaihtamaan pyörän rengas. Siinä samalla tuli opittua uutta spesifiä sanastoa englanniksi. Illalla meillä oli nuotion ääressä yhteinen illallinen toisen joukkueen, Oregon State Universityn, kanssa. Molemmat viikonlopun yöt nukuttiin ulkona, toinen teltassa ja toinen tähtitaivaan alla.

Triathlon kisa oli sunnuntai aamuna kahdeksalta. Kilpailu oli nimeltään Best in the West, mikä tarkoitti että kisassa oli mukana läntisten osavaltioiden yliopistojen urheilijoita. Kisa ei ollut ammattilaisurheilijoille vaan enemmänkin harrastetasolla kilpaileville. Kisassa oli eri sarjoja ja matkoja, mutta me kilpailtiin yliopistosarjassa ja olympiamatkalla, joka koostuu 1500 metrin uinnista, 40 km pyöräilystä ja 10 km juoksusta. Uintiosuus oli järvessä. Olen tyytyväinen omaan kisaani: jaksoin hyvin koko matkan ja sain pronssia! :) Tämä oli minulle toinen henkilökohtainen triathlon kisa, mutta ensimmäinen olympiamatka. Minulla meni kisaan aikaa noin 2 tuntia 39 minuuttia. Juoksureitillä oli pitkiä mäkiä, mutta pyöräilyreitti oli aika helppo. Naisten yliopistosarjassa kilpailijoita oli 13.

Viikonlopun kisamatka oli suuri seikkailu keskellä toista seikkailua, vaihtarisyksyä. Kilpailusta mahtavan kokemuksen teki ainutlaatuinen tunnelma paikan päällä. Kaikki urheilijat kannustivat toisiaan ja nauttivat urheilusta. Juoksureitillä oli kylttejä, joissa luki erilaisia kannustavia sanontoja. Mieleeni jäi erityisesti tämä: " SMILE! We do it just for fun!". Kilpailun lisäksi Oregonin luonto oli upea ja ilma aurinkoinen. Yöllä taivas oli tähtiä täynnä, joten onnistuttiin bongaamaan myös hieno tähdenlento.







 
 

4 kommenttia:

  1. Oiii <3 onneks olkoon pronssista! :) ihanaa muutenki lukee näit juttuja täältä!

    VastaaPoista
  2. Vautsi, onnea! Ja onpa ollut ihania maisemia :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! <3 :) Ihanien maisemien myötä ajomatka meni nopeasti ;)

    VastaaPoista
  4. Siis vitsi mulla on ikävä just tota urheilukulttuuria, jenkit kyllä osaa kannustaa parhaiten ikinä! :) Ja vähä söpö toi Sweet Home ^.^

    VastaaPoista