tiistai 7. tammikuuta 2014

New Yorkin kautta Suomeen

Hyvää uutta vuotta blogin lukijat!

Tulin 10 päivää sitten kotiin, joten ihana vaihtosyksy Yhdysvalloissa on takanapäin. Joulu Kalispellissa (joka on Montanassa n. 2 tunnin ajomatkan päässä Missoulasta) meni mukavasti vähän erilaisia jouluruokia syöden, hiihdellen ja lasketellen sekä jouluelokuvia katsellen. Siellä oli siis lunta ja muutama aste pakkasta. Jouluaattona syötiin esimerkiksi juustoja, vihanneksia ja lihapullia, mutta sain myös tehdä meille riisipuuron.

Kotimatka Suomeen meni tosi hyvin ja saan olla tyytyväinen, että kaikki viisi (!!) lentoa oli ajallaan ja matkalaukut seurasivat Helsinkiin asti! Lentoja oli niin monta, koska olin jo aikaisemmin ostanut New York-Helsinki välin ja vasta myöhemmin loput lennot Kalispellista, joka on niin pieni kaupunki ettei sieltä ole suoria lentoja itärannikon suuriin kaupunkeihin. New Yorkiin tutustumiseen jäi päivä aikaa, sillä edellinen lento oli perillä klo 6 aamulla ja seuraava lähti seitsemän aikaan illalla. Jätin tavarat lentokentälle säilytykseen ja lähdin metrolla Manhattanille. Menin aluksi Empire State Buildingiin, josta oli upea näkymä yli New Yorkin! Sinne kannattaa mennä aikaisin aamulla, sillä jo yhdeksän aikaan sai jonkun verran jonottaa torniin pääsyä. Sen jälkeen näin japanilaista kaveriani Times Squarella, joka oli näyttöjä ja värejä täynnä. Myöhemmin mentiin vielä Central Parkiin, joka oli paljon rauhallisempi verrattuna pääkatujen ihmisvilinään. Yhdessä päivässä ehti huomata, kuinka New York on todella monikulttuurinen kaupunki ja kuinka rakennukset hipovat pilviä ;)

Multa on monesti kysytty, mikä oli parasta vaihdossa. Se on hyvä kokonaisuus! Vaihtokaupunkini Missoula oli aivan ihana pieni paikka ystävällisine ihmisineen. Syksyn aikana ehti hyvin tutustua paikkaan sekä niin vaihtareihin, amerikkalaisiin opiskelijoihin kuin paikallisiin asukkaisiinkin. Triathlon joukkue oli myös yksi parhaista asioista. Tunsin olevani tervetullut joukkueeseen ja sain hyviä kavereita joukkueesta. Luonto tarjosi myös hienoja kokemuksia, joista mieleen jäivät vuoret, auringonlaskut ja monet kansallispuistot, joissa syksyn aikana kävin. Ja tottakai olivat opinnot mieleisiä, kurssit sopivan haastavia ja kiinnostavia.

Nyt elämä jatkuu Helsingissä opintojen, hiihdon ja kesätöiden metsästyksen parissa. Alussa oli tosi kova ikävä Missoulaa, mutta nyt olen jo tottunut elämään kotona. Muutaman viikon päästä on muutto omaan asuntoon, joten senkin puolesta riittää tekemistä. Ensimmäiset hiihtokisat ovat ensi viikon Suomen Mestaruus kilpailut Vantaalla. Siellä mut nähdään ainakin parilla henkilökohtaisella kisamatkalla, mutta niiden lisäksi ehkä myös viestissä. Syksyllä treenasin vähemmän ja muita lajeja kuin hiihtoa, mutta tuleviin kisoihin on kuitenkin kiva mennä. Vaihtelu on virkistänyt ja oon nauttinut siitä, että olen voinut ottaa urheilun puolesta vähän rennommin.

Uskon, että näille blogiteksteille seuraa jatkoa tulevaisuudessa. Onhan maailmalla vielä monia paikkoja, jotka haluan nähdä! :)



Times Square

Central Park

Niin korkeita rakennuksia, ettei huippua kunnolla näy.

1 kommentti:

  1. Jään kaipaamaan tätä blogia, kiitti että jaksoit kirjottaa näin monta tekstiä vaihdon aikana! Ja ehkä vielä tulevaisuudessa sitten tulee lisää, kuka tietää ;) Toivottavasti nähdään pian ihan livenäkin, ja kivaa että oot muuttamassa siellä Suomessakin! Tulee taas jonkinlaista vaihtelua elämään :)

    VastaaPoista